De dag en de week van een kind is zo vol met prikkels…
Gedachten van kinderen gaan soms alle kanten op terwijl het zich net wil concentreren op iets wat op dat moment belangrijk is. Een been wiebelt tijdens een moeilijke som (“stom been”), een mooie vogel fluit terwijl de juf iets uitlegt (“wat een mooi geluid”) of je bent verdrietig omdat je hond ziek is (“zal hij snel beter worden?”).
Wat zou het fijn zijn om niet door je emoties meegesleept te worden of je steeds zorgen te maken.

Bij de aandachttraining of Mindfulness oefen je in het herkennen en laten gaan van dat wat er op dat moment niet hoeft te zijn; die aanwezige maar soms onhandige gedachtes, gevoelens, geluiden of emoties. Je keertje naar binnen om dit beter te kunnen zien, voelen of horen.
Een groot hulpmiddel voor op school, huiswerk, herkennen van en omgaan met emoties.

De lessen zijn geschikt voor op school, de buitenschoolse opvang of op kinderfeestjes voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Wat kan yoga betekenen voor je peuter?

Bij de kinderen van 2,5 – 4 jaar staat spel centraal in de yoga: nieuwe ervaringen op doen met thema’s passend bij deze ontwikkelingsfase, wat kan ik allemaal doen met mijn lijf, wat is fijn of juist niet fijn, we zingen liedjes, maken muziek of luisteren naar muziek, we doen kringspelletjes en af en toe is er een aanrakingsspel of massage.
Denk aan het wakker trommelen van je benen en buik, de bewegingen doen op je benen bij Hansje Pansje Kevertje.

Aandachtspelletjes of Mindfulness gebeurt in de vorm van luisteren naar het geluid van de klankschaal, rainstick, verhaaltje of een liedje; ze doen dan ook echt hun best om het goed te horen!

De onderdelen volgen zich in een snel tempo op zodat de concentratie niet verslapt, de lessen duren daarom ook ongeveer 30 minuten.

Wat voorop staat is dat yoga voor niemand een wedstrijd is, je hoeft niet beter te zijn dan diegene naast je op de mat.

Sterker nog: je bent zo goed zoals je bent!
Zowel op de mat als op elke andere plek!