informatie voor kinderen

is yoga iets voor jou?

Goed zoals je bent
Yoga is geen wedstrijd, iedereen doet zijn best en je hoeft niet verder te kunnen in een houding of beter te zijn als een ander. Je leert je lijf beter kennen en dat plezier het belangrijkste is.
Je bent goed zoals je bent!

Aan het begin van de les
De yogales begint met een warm welkom, je hoort muziek, er branden kaarsjes en de matten, dekens en oogmaskers liggen klaar. Je mag een eigen plek zoeken en gaan zitten. Misschien zie je al waar de les over gaat want in het midden staan de spullen over het thema, kijk maar eens!

Wat doen we zoal?
We beginnen met een warming up; we maken ons lichaam wakker.
Daarna is er de Zonnegroet: we zijn even stil met de ogen dicht (als je dat zelf wilt), we eren de zon door een aantal yogahoudingen achter elkaar te doen.
Daarna duiken we het thema in: ik vertel en samen doen we verschillende yogahoudingen (vaak alleen, soms met z’n tweeën of met z’n allen), doen een yogaspelletje, er zijn proef-, ruik-, kijk- of voeloefeningen en er is vaak een massage.

Aan het eind van de les lig je onder een deken en vertel ik een mooie droom die je dan beleeft in je hoofd. Dan de Maangroet, dat is ook een serie houdingen achter elkaar over de Maan. We zeggen Namasté tegen elkaar (vrij vertaald: Bedankt dat er je er was en zo je best deed) en knutselen, tekenen of plakken iets over het thema.

Hoe helpt yoga je?
Yoga helpt je om je aandacht ergens wat langer op te kunnen richten, bijvoorbeeld door naar het geluid van mooie muziek te luisteren zonder dat je aandacht weer ergens anders naar toe gaat. Deze oefeningen helpen je ook beter om beter te concentreren in de klas Je leert je emoties en die van een ander beter te herkennen.

Kom je ook yoga proberen tijdens een proefles?
Je kan je aanmelden via info@heldenyoga.nl of via 06-52052797