over mij

wie ben ik?

Mijn naam is Erna Rabbers,
Ik woon samen met man en dochter in een heerlijke buurt in Amsterdam en ik ben docent kinder- en tieneryoga en trainer Mindfullnes voor kinderen.

Bijna 20 jaar was ik werkzaam in de kinderopvang; van leidinggevend tot werken met baby’s, dreumessen, peuters en schoolkinderen. In november 2019 heb ik de kinderopvang gedag gezegd om mij volledig te kunnen focussen op Helden Yoga!

Ruim 20 jaar beoefen ik Hatha en Yin Yoga en dat heeft mijn hart gestolen.
Zo zeer dat ik in 2017 een docenten opleiding kinderyoga heb gevolgd.
Dit om mijn passie te kunnen delen: de rust die het me geeft, de uitdagingen in de yogahoudingen, de heldere inzichten en de dankbaarheid.
Ik gun kinderen hetzelfde.

Bij kinderyoga komen er nog andere waarden bij: plezier, oefenen van aandacht en focus, creativiteit, zelfvertrouwen krijgen, leren omgaan met emoties maar die van een ander ook respecteren, deugden. Zo waardevol om mee te geven tijdens de yogalessen omdat het een goede basis is voor gezond opgroeien van jonge kinderen.

Begin november 2019 heb ik de Tieneryogacursus van Helen Purperhart gevolgd en geef ik inmiddels les op middelbare scholen en tieneryoga in de studio.

Mijn hobby’s zijn het beoefenen van Hatha en Yin yoga, onze tuin, spelletjes doen en avonturen beleven met mijn gezin.

Hopelijk zien we elkaar in de yogastudio, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of school! Ik heb er zin in!

Mijn passie en drijfveren..

 

In januari 2021 volgde ik een 7-daagse training van Yoga Marketing Coach Aimée Drost en van haar kreeg ik de opdracht om eens diep te graven naar waarom ik docent kinderyoga ben geworden; wat is mijn drijfveer?
Als mensen vragen stellen over mijn werk en ik ben lekker op dreef met mijn verhaal, raak ik altijd ge-emotioneert; mijn hartslag gaat sneller, mijn mondhoeken trekken omhoog, handen op mijn hart, ik wiebel op mijn benen, tranen in mijn ogen of over mijn wangen zelfs…
Ik voel passie en bevlogenheid…maar waarom is dat er allemaal?
Allereerst maakt het werken met kinderen me zo blij!
Om hun speelsheid, blijdschap, enthousiasme, levensvreugde, optimisme, openheid, vertrouwen en nieuwsgierigheid te zien.
De grote ogen van verbazing, liefde, ontdekking; de honger naar meer…
Het werkt aanstekelijk, ik voel die mooie eigenschappen dan ook en wil mijn kennis, speelsheid, bevlogenheid en enthousiasme dan terug geven! Ik ben dan ook een enthousiaste docent; hardop lachen, enthousiast mee doen, huppelen door de ruimte en ik heb net zoveel plezier als de kinderen!
Door Yoga en Mindfulness met ze te doen of door te spelen met je lijf (zo zie ik yoga met kinderen vaak:)) train je het lichaamsbewustzijn en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen…
Want door dit te oefenen voel je niet alleen wat er in het lijf gebeurt (fysiek gezien) maar zit je ook minder in je hoofd: je traint het onderbuikgevoel, de intuïtie, het diepere weten.
Door elke yoga (of Mindfulness) oefening elke keer weer uit te leggen en langzaam te doen alsof het de eerste keer is, zijn de kinderen zich meer bewust van wat ze doen, wat er gebeurt, ze zijn meer aanwezig in het moment, ze merken meer op wat er echt gebeurt (“Mijn knie vind deze draai toch niet fijn” of “YEAHHH, ik kan het!!”).
Dit meer in je lijf en minder in je hoofd heeft mij al zoveel gegeven: optimisme, beslissingen kunnen maken waar het even lastig was, een beter humeur, grote dankbaarheid…
Elke ontwikkelingsfase van kinderen is anders; de lessen zijn daardoor ook anders.
Maar ze hebben ook veel gemeen: plezier, enthousiasme, ontdekken, openheid, bewustwording, dankbaarheid, liefde, de kinderen en ik. 🙏🏼😍

Relevante werkervaring, opleidingen en cursussen:
– Werkzaam bij KidzMovement als yogadocent
– Cursus tieneryoga bij Kinderyoga Academie
– Werkzaam bij de Gemeente Amsterdam/ Sportstimuleringsfonds vanaf oktober 2019 als kinder-yogadocent
– Werkzaam bij de Gemeente Amsterdam/ Dynamo vanaf september 2021 als kinder-yogadocent
– Pedagogisch medewerker op kinderdagverblijven en buitenschoolse  opvang groepen, 2000-2019 en van maart 2021 – januari 2022
– Cursus kidsyoga anatomie bij Kinderyoga Academie
– Cursus kinder EHBO/ BHV (herhaling)
– 2-daagse Deugden workshop bij Dolfijn Wellness
– Opleiding tot Trainer Mindfullkids UVA Minds
– Training Mindfulness 8-weekse MBSR
– Cursus docent Kinderyoga bij Dolfijn Wellness
– Werkzaam bij Zensaz, Yoga&Meer als yogadocent
– Werkzaam bij diverse kdv’s en bso’s als kinder-yogadocent
– Werkzaam bij Thrive IJburg als kinder- en tieneryogadocent
– Werkzaam bij het Berlage Lyceum als yoga-docent.
– Training Mandala bij Het Maanatelier van december 2022 – heden.