tieneryoga

 

Vanaf ongeveer 9 jaar oud gebeurt er van alles in het hoofd van een kind: wie je bent en wat je kan (of niet kan) wordt steeds duidelijker en belangrijker. Wat een ander van je vind ook. En dan verandert je lijf…

Lesopbouw
We starten met een korte, zittende meditatie waarin we de houding opbouwen en onze adem voelen.

Opwarmen, zonnegroet (kinder-, tiener- of volwassen zonnegroet; waar hebben we zin in vandaag?), houdingen waarbij we de adem gebruiken, duo-oefeningen, een massage, een kaartje trekken, erover praten…

Tijdens de yogales voor deze kinderen werken we met deugden; innerlijke kwaliteiten die we soms vergeten maar er altijd zijn. Moed, samenwerking en respect zijn voorbeelden van deugden die prachtige lessen kunnen vormen.

Aan het eind is er een liggende meditatie waarin ik een verhaal vertel en verwerken we de les op een creatieve manier.

Effect
Samen met uitdagende houdingen die achtereen volgend zijn, de adem die ons helpt, Mindfulness of aandachtoefeningen en meditaties is deze yogales iets om energie uit te halen, het helpt je beter concentreren, je leert jezelf beter kennen en meer in je kracht te staan.

Onderwerpen van een les kunnen deugden, het lichaam, emoties, de speerpunten uit mindfulness en/ of yoga maar ook superhelden, edelstenen, sport of muziek zijn.

Bij Thrive Yoga op IJburg elke vrijdag van 16.45-17.45 uur voor kinderen van ongeveer 10 -13 jaar oud.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan of meldt je aan via info@heldenyoga.nl of 06-52052797.